19 mars 2009

Torsdagsreflektion v 12

Trädgårdsreflektion!

I veckan så besökte jag en föreläsning av Karin Eliasson där hon berättade om trädgårdar och trädgårdsskötsel i Andalusien. Karin som utbildat sig på Rosendals Trädgård i Stockholm bor numera på en gård i Andalusien, Casa Acequia, där hon har ett litet pensionat och där hon odlar sin trädgård och tar hand om sina olivträd. Det blev en mycket trevlig kväll med bilder och prat. Säsongen här nere är betydligt längre än i Sverige och man kan ofta ta flera skördar under året. Kvällen avslutades med inköp av ekologisk olivolja från hennes egna olivträd.

Om en månad bilar vi hem till Sverige igen. Lite ledsamt att lämna vackra Andalusien men också mycket roligt att komma hem igen och att få börja arbeta med trädgården. Jag riktigt längtar efter min svenska trädgård med alla blommor, rosor, klematis, blåregn, malvor, bär, grönsaker och ....

Fler reflektioner finns här!

6 kommentarer:

 1. Vilken trevlig kväll du måste ha haft. Ja, välkommen hem då......snart :-)

  SvaraRadera
 2. Tänk om man kunde ha allt här :) längre säsong och mer av värme. Men snart är vi i blåregnets tid :)

  SvaraRadera
 3. Tack för hälsningen!
  Jag förstår att det känns sorgligt att lämna Andalusien. Det måste vara underbart att kunna bo på två ställen och få det bästa av "två världar".
  Men misströsta inte; här hemma kommer värmen och ljuset så sakteliga tillbaka nu.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det var säkert en intressant och trevligt kväll. Välkommen till Sverige så småningom!

  SvaraRadera
 5. Du får trösta dig med att du kommer tillbaka till Andalusien och att du får komma hem till ett somrigt Sverige. Snart iaf. Välkommen hem till Svedala!

  SvaraRadera
 6. Låter väldigt trevligt både med föredraget och att bo i Andalusien på vintern och i Sverige på sommaren. Så vill jag också göra när barnen flugit ut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...