09 april 2009

Torsdagsreflektion v 15

EN RIKTIGT GLAD PÅSK TILL ER ALLA
med en bild av vackra krasseblommor som blommar så fint här nu. På vissa ställen är krassen rena ogräset där den slänger sig fram. Men vad gör det och den är ack så vacker!

På påskafton ska jag ge mig upp till Cómpeta, en liten bergsby där det bor många konstnärer av olika nationaliteter. Under påskdagarna öppnar de sina ateljéer för besökare.

Den stora händelsen här i Spanien är förstås Semana Santa, dvs påskveckan. Här tågar processioner runt varje dag med folk som bär på Jesusfigurer, madonnor mm. En del väger flera ton. Och mässor hålls varje dag i kyrkorna. Väldigt många spanjorer är engagerade. Även barnen och ungdomarna deltar. På påskdagen ska jag följa en procession i Nerja och hoppas kunna visa några bilder här på bloggen sedan!

Fler reflektioner kan du se här!

8 kommentarer:

 1. Vilka fina blommor. Ska bli kul att se bilderna som kommer!

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Påminner om krassegången i Monets trädgård!
  Låter som en spännande påskafton, med en massa "kollegor" till dig.
  Kan tänka mig att påsken är speciell i ett katolskt land. Det enda man märker av det religösa här är att ibland delar prästen ut påskliljor utanför ICA..........låter otroligt men är faktiskt sant!!

  Ha det så skönt! Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Krasse är en tacksam blomma, trivs överallt!
  Ha en skön Påsk!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina blommor som ni har nästan som ogräs :-). Jag gillar krasse.

  Påsken är lite annorlunda hos er med mer religösa tecken. För många år sedan så var jag i Grekland under påsken och då kände man verkligen att den helgen var.

  Önskar dig en jättefin och skön Påsk.

  strömma

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga färger! Glad Påsk!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina färger och vad kul att höra hur man firar påsk i Spanien!

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 7. Vilken spännande och rolig påsk du har framför dig... eller är mitt i. Spännande att se fler bilder. Ha det så urmysigt:)

  SvaraRadera
 8. Vilken ljuvlig bild alla dessa vackra mjuka färger. Det är nu dags att börja reflektera och längta efter färger i naturen.

  /Margareta G

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...