17 maj 2009

Veckans port/dörr - En detalj


En detalj av den utsnidade dörren, bl a ett monogram. Men fint bearbetad dörr i sin helhet tycker jag. Spanjorerna är över huvud taget glada i att visa sina fina påkostade dörrar. Man öppnar gärna grindarna framför dem för att visa upp sin skatt!

Flera detaljer finns här att beskåda!

9 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, de spanska dörrarna, med spår av morer/araber är fantastiskt vackra och arbetade. Vilken skattkista du har att ösa ur.

  SvaraRadera
 2. Fin detalj på fint hantverk.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt hantverk. Förstår att innehavarna av dessa vill framhäva dem.

  SvaraRadera
 4. ja, vad de kunde snida förr!
  Vad är det för träslag?
  Supervacker är den! Ser tung ut!
  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Jätte vacker dörr- Är det träsniderier! ha det gott!

  SvaraRadera
 6. En mycket vacker dörr, så detaljrik och arbetad. Ja dörrarna i Spanien är fantastiska. /Amanda

  SvaraRadera
 7. Ja, det är också ett sätt att visa på rikedom, antar jag. Skryta med snygg ytterdörr. Närmast majestätisk dörr som du hittat. Har inte tänkt så mycket på dörrerna vid besök i Spanien... tror jag kommer att kika en hel del på dörrarna nästa gång jag åker ner. :-) Måste ha tagit många timmar får någon/några snickare att snida fram alla snirklar och utmejslade detaljer. Vet du något om priserna på liknande portar?
  Själv valde jag en udda dörr...

  SvaraRadera
 8. Vill så gärna komma och titta på allt detta vackra,men det verkar hopplöst att hitta busstider samt avstånd från Almunecar.Skall resa dit i September och vara där i en månad.Har du möjligen lust att hkälpa oss med detta?Vi är 2 pensionärer som INTE har råd att åka taxi
  Kram från två nyfikna och intresserade pensionärer

  SvaraRadera
 9. Hej Anonym!

  Så trevligt att ni ska åka till Almuñécar i september! Det är en riktigt trevlig stad liksom Nerja! Det är ca 2 mil mellan dem och det går reguljära bussturer dit varje dag. Ni kan gå till busstationen som ligger rätt så centralt i Almuñécar och kolla! Jag har lagt in en hel del bilder från den stan på min blogg. De finns under Etiketter om ni vill titta. Och sen är Nerja såå fint och absolut värt besök! Hör gärna av er igen!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...