23 juli 2009

Blooming Friday - DAHLIOR


Förra veckan besökte jag Botaniska trädgården i Göteborg och såg deras fantastiska rabatt med Dahlior. Jag har aldrig direkt tyckt om dahlior, tycker att de är lite stela och lite för perfekta. Men det var såå fint att se alla omöjliga olika sorter i trädgården här. Vilket släkte! Så här kommer ett litet potpurri med dahlior från Göteborg!

Fler blommande härliga växter kan du ser här!

12 kommentarer:

 1. Vad roligt med molen i olika toner.
  tack för att du visar dessa bilder jag är på väg till Göteborg imorgon då måste det bara planeras in ett beök på Botan.

  Kram och trevlig helg, MB

  SvaraRadera
 2. När jag ser dina Dahlior, så måste jag säga att blomman är vacker. Vilken variation den har. Kul att få se blomman i din tappning, jättefint. /Amanda

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att dahlior är ifna blommor, har också haft några tidigare, men jag orkar inte detta med att gräva upp dom och ta dom in om vintern, så jag njuter dina fina bilder istället nu.

  SvaraRadera
 4. Kan förstå vad du menar med att de är lite (nej, mycket) skrikiga - samtidigt är det charmigt med blommor som tar för sig så ohämmat av uppmärksamheten. Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 5. Det är inte en av mina favoriter heller, men nog kan man fascineras av både färger och former. Fint!

  SvaraRadera
 6. Vet du, det är precis samma sak med mig - har aldrig riktigt fastnat för dahlior eftersom de är så perfekta i formen. Men de två lite mer rufsiga som du visar är jättevackra!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Dahlior är så vackra. Min far hade massor, men nu har han inga. Roligt att du visar så vackra bilder på dem. Längesedan jag var inne på din sida, anledningen är att datorn låste sig när jag gick in här. Varför vet jag inte så idag gjorde jag ett nytt försök och det gick fint. Tack för vackra bilder.

  SvaraRadera
 8. Hur fint som helst, vilken parad.
  Dahlian har alltid en given plats i min trädgård. Köpte nya knölar i våran Boll Dahlia som blommar nu både vita och röda men...det är inte alls boll Dahlia utom någon annan variant som jag inte har en aning om vad det är.
  Vackert är det i alla fall.

  mch Tyra

  SvaraRadera
 9. I mitt föräldra hem fanns det alltid en rabatt med dalior.
  Själv har jag provat men inget jag lyckas med.

  SvaraRadera
 10. Imponerande! Är inte dalior lite speciella - man ska ta in roten under vintern och plantera ut igen?

  SvaraRadera
 11. Vackra bilder på en vacker blomma !
  Planterar mina knölar varje år ...
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 12. Kors vilka vackra Dahlior du visar!!! Den där melerade..... Jag har två dahlior i år, fick knölar i våras och tänkte nu skall det provas! En är rödvitrandig och en aprikos, fina? Ja men de älskas av sniglar och löss och kräver sin plats. Var på keramikkurs i förra veckan och Linda hade sina Dahlior i krukor, bara att ställa ut där de passade in, lätta att sköta från sniglar - tror det får bli det nästa gång för min del :) Tack för titten :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...