29 oktober 2009

Helhet och detalj - EU

Bilden är från gränsen mellan Frankrike och Spanien. Visst är det skönt att kunna resa mellan alla länder utan pass- och tullkontroll. Det är en frihet som jag uppskattar.

Jag var tidigare aktiv EU-motståndare och är fortfarande kritisk mot mycket, bl a all centralstyrning och byråkrati. EU är inget demokratiprojekt tyvärr. Men nu är vi med i EU och världen har förändrats och EU utvidgats kraftigt. Så visst tycker jag att vi ska fortsätta att vara med.

Fler EU-bidrag finns här hos Birgitta!

3 kommentarer:

 1. Jag får väl besöka dig i vår och köpa av din konst och betala med euro - så du får mina slantar. Men de räcker kanske inte ?
  Hoppas du har det skönt där nere.

  SvaraRadera
 2. Mina åsikter om EU är kanske lite som du tänker. Pass kontrollen är borta, men du kan ändå inte resa hur du vill. Vi måste alltid kunna styrka var vi kommer ifrån för det finns kontroller kvar.
  Euron är dyr och vi får inte så många när vi växlar från svenska kronor.
  Jag berättade hos Hedwig i min kommentar att vi för första gången fick betala för övervikt när vi åkte från Grekland, där rök de pengar jag hade tänkt få med mig hem. Ha det så skönt i det härliga vädret. /Margareta

  SvaraRadera
 3. Jag har också varit EU-motståndare, men som du säger nu är vi med och då får vi fortsätta med det. Grundidén med EU är väl god. Men med all byråkrati är det en jättekoloss som kostar fruktansvärt mycket pengar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...