07 januari 2010

Blooming Friday - Bouganvilla

I förrgår kom jag tillbaks ner till Nerja, Spanien efter jul- och nyårsfirande i Sverige. Visst tycker jag det var vackert med all snö men ack så kallt och mörkt! Åhh så skönt att komma ner hit där det är lite varmare och få njuta av all blomprakt, bl a denna härliga bouganvilla som växer i min patio.

Här i Nerja (5 mil öster om Málaga) har det aldrig snöat eller varit frostgrader. Här finns Europas bästa väder sägs det (subtropiskt klimat). De höga bergen skyddar mot nordanvindar och på vintrarna är det varmare här och på somrarna svalare än i övriga Spanien. Men TV visar nu hur det snöar såå mycket i norra och mellersta Spanien, kaos i trafiken och - ja ni vet!

Här nere har det dock regnat en hel del. Men det blir oftast några timmar per dag och sen skiner solen. Idag gick trädgårdsmästaren i vårt område och klippte ner alla rosor. Det gör man i början av januari här. I slutet av månaden börjar alla mandelträden blomma och sen kommer mimosan och då är våren här och det är skönt att leva !

Hos Katarina kan man se fler blommiga bidrag!

11 kommentarer:

 1. Det ser onekligen lite varmare ut på dina bilder än på min blåa dörrbild :)
  Det låter härligt att tillbringa vintern i Spanien och vilka fina färger du får på dina bilder. Jag börjar få lite svårt att variera mig med bara vit snö.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Åh, ja det låter ju så härligt med blommor och värme! Jag njuter just nu av mina orkideer inne, och den vackra vita snöen..Kram//Eva

  SvaraRadera
 3. Det måste vara en lycka att ha det som du. Jag har många gånger funderat på att flytta. dina inlägg och bilder gör inte funderingarna mindre precis. Låter helt sagolikt. Faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Vad underbart att få det bästa av det bästa. Vit jul kanske och sen åka iväg till värmen igen. Vackra blommor. Önskar dig en riktigt trevlig helg./Gela

  SvaraRadera
 5. Suck, ja, det var ju inte precis det man behövde höra just nu... Visserligen är det vackert med all snö som ligger nu, men vad är väl en snöhög jämfört med en blommande bougainvillea..? ;)

  SvaraRadera
 6. Your image is very beautiful...love blooms in this shade!

  SvaraRadera
 7. Så härligt att läsa om din tillvaro i Nerja, och så vackra blombilder du visar.

  SvaraRadera
 8. Suck,.. så trevligt det låter med träd som blommar, trädgårsmästare som klipper rosor och mandelblommor som ska blomma snart. Dubbelsuck.. jag tror jag kommer o hälsar på dig..;).. Ha en skön och fin helg/Moa

  SvaraRadera
 9. Suck, suck, suck. Mandelträd och Mimosa...vilken poesi!
  Trevlig Blommig fredag!

  SvaraRadera
 10. Det skulle inte vara så dumt att åka iväg till lite varmare nejder just nu. Men ack....det går nog inte :) :)Vacker blomma. Kram

  SvaraRadera
 11. Tänk, du får både och! En lagom lång kall snörik vinter och en tidig vår, allra redan i starten av Januari. Njut din värme och dina blomster, jag fryser :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...