21 januari 2010

Torsdagsreflektion v 3 - Mandelträd

Min reflektion denna vecka gäller våren som nu är på gång här i Nerja! Det har varit 19 gr och sol i flera dagar nu. För ett par dagar sedan gjorde vi en utflykt upp i bergen/landsbygden. På bilden syns Frigiliana som har fått pris som Andalusiens vackraste vita by, Pueblo blanco. Längst ner t h vid havet skymtar Nerja.

Vi fortsatte sen på slingriga vägar vidare till andra byar. Här uppe fick vi se de första mandelträden blomma. Så vackert! Om 1-2 veckor kommer de slå ut för fullt och då kommer busslaster med folk hit för att beundra de vackra blommorna. Så klart åker vi också upp då. Så det blir nog fler foton därifrån senare!

Fler reflektioner finns här!

5 kommentarer:

 1. Helt underbar vy!!! Jag skulle gärna vilja följa med...*ler*. Jag älskar den mäktiga naturen och de gamla pittoreska byarna och dess livsstil.
  Tack söta du för dina gulliga kommentarer - mina kinder rodnar!
  Jag älskar ljuset där nere. Bilden är tagen från terassen och jag njuter mitt morgonte när jag kan blicka ut över landskapet. Du lever ju hela året med nästan samma landskap. Och jag vet ju att du njuter! Jag tycker att somrarna där nere är jobbiga. Då är det bättre på Österlen och ljuset här är nästan detsamma och färgerna blir ju lite mer skarpa.
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 2. Man borde resa mer än man gör. Jättefina resebilder!

  Mvh Anna

  SvaraRadera
 3. Vilken miljö du befinner dig i.
  Tänk att möta våren nu och mandelträd som blommar.
  Njut för här är det snömodd på gatorna och småruggigt.

  SvaraRadera
 4. Tack! Jag fick se det jag önskade...det ser helt underbart ut! Både träden och den vackra byn! Vad skönt det låter...19 grader och sol. Kanske är det något liknande i Burgau strax utanför Lagos dit vi längtar. Men snart så kanske affären är i hamn:)
  Här hemma kan man ju ana att dagarna blir lite längre men nu har det varit väldigt grått ett tag.
  Kram NInni

  SvaraRadera
 5. Hej Cecilia!

  Mandelblom som doftar så gott. Vad härligt att ni har fått vår.

  Du får ha det så underbart där nere i södern ;-)

  Må gott, önskar Irene

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...