11 mars 2011

Tema fredag - ROST

Det här är en del av ett gammalt ånglok som finns på Östra Sörmlands Museijärnväg i Mariefred. Det håller nu på att restaureras. Är det inte vackert!

Museijärnvägen är ett fint utflyktsmål. Här kan man åka runt med ånglok och gamla vagnar och besöka det gamla vackra stationshuset. Hit går även ångbåten Maja från Stockholm.
Den idylliska gamla staden Mariefred ligger vackert vid Mälaren och här finns både Gripsholms Slott och Grafikens hus som båda är mycket sevärda!

Fler bilder på temat Rost finns här!

12 kommentarer:

 1. Va fint och det kommer säkert att bli riktigt tjusigt en dag tack vare många eldsjälar. Jag har bott i Mariefred och det är verkligen en mycket vacker stad. Mycket att se och naturen är så vacker.

  SvaraRadera
 2. Det finns många fantastiska människor som bara brinner för diverse gamla maskiner, och det är verkligen tur för oss andra.

  SvaraRadera
 3. Oh Vad mycket rök det har bolmat ut från den skorstenen.Mycket rost i det fotot. Ha de gott i helgen. Anita

  SvaraRadera
 4. Weeee - så snyggt och jag tyckte väl att jag kände igen loket! Är litet då och då på somrarna i Mariefred eftersom det är en lagom tur dit på motorcyklarna ;-)

  superbild!

  SvaraRadera
 5. Den var rostig!! Så spännande att se när den blir klar!

  SvaraRadera
 6. Vilket lok, så många former det har, som en skulptur, lite annat än dagens lok.. ha en skön helg/Sophia

  SvaraRadera
 7. Helt otroligt fint. Vilket jobb det måtte vara att restaurera, men det blir säkert jättebra när det är klart. Det där verkar vara ett ställe att besäka om man nån gång kommer neråt trakterna.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 8. Det ser väldigt stiligt ut i sitt tillfälliga (?) förfall. Den gamla ångloksperioden är fascinerande, inte bara för oss äldre pojkar. :-)

  SvaraRadera
 9. det var ett rostigt tåg! Häftigt!

  SvaraRadera
 10. Knappt att man tror att det ska gå att få iordning igen - tackolov för eldsjälar!

  SvaraRadera
 11. Oj, tänkte jag när jag fick se ditt bidrag. De andra rostbilderna har varit på förhållandevis små saker och så dyker ett helt, nåja, nästan helt, lok upp hos dig. Rosten framhäver nästan dess fina former och detaljer. Synd bara här att rost också betyder förstörelse.

  SvaraRadera
 12. Det var ett härligt rostigt foto!
  Jag som gillar tåg, både modeller och de stora finner din vagn med del av loket och ler.
  Perfekt med tanke på temat Cecilia.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...