13 maj 2011

Veckans fönster - VALFRITT


 På hemresan till Sverige för ett par veckor sedan så tog vi in på ett hotell i Ciboure/St Jean de Luz som ligger i Baskien på franska sidan av Pyreneerna. Det blev en skön kvällspromenad i hamnen även om vädret var mulet. Intressant att se dessa baskiska byggnader med lite korsvirkesstuk och med trädetaljer i framför allt vinrött. Fönstren var lite olika. På den nedersta bilden har någon hängt sin dykardräkt på tork.

12 kommentarer:

 1. Välkommen hem Cecilia! För mig är det alltid lika spännande att se var ni stannat till under resan genom Europa :)Jag memorerar tills nästa gång vi ska åka.
  Ciboure ser ju intressant ut. Fina hus med de röda detaljerna.

  SvaraRadera
 2. En dykardräkt var det. Jag undrade just och trodde att det var någon som klivit ut genom fönstret. Vackra hus - och fönster! :)

  SvaraRadera
 3. Sköna bilder på härliga hus.
  Jag vill bara önska dig en riktig skön och avkopplande helg. Hoppas att vädret bättrar sig för kors så kallt det har varit idag.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 4. Vilka fina hus och så smart att torka dykardräkten så.

  SvaraRadera
 5. Våtdräkten som hänger där får mig att tänka på tomtefigurerna som hängs ut vid jul. Det är inte så att dom i Baskien har någon konstig idé var tomten kommer ifrån? :-)

  SvaraRadera
 6. Min första reaktion var att man hängt utt ngt som protest. BAskien är var väl känts för sin självständighets krav.
  smart sätt att torka våtdräkten!

  SvaraRadera
 7. Det är så tjusigt här hos dig och alltid alltid så vackert..ett underbart fönster..ja jag blir ju lycklig av dina bilder..en våtdräkt på tork..oj så härligt..tänk så mycket det finns under ytan :)jag har gjort några dyk i Röda havet..och det minns jag med värme och nu påminde du mig om den magiska undervattens världen..

  SvaraRadera
 8. Bienvenida a Suecia! :)

  Vet du om det finns ngn tanke bakom det där med vinrött eller är det bara för att folk tycker att det är snyggt? Snygga bilder!

  SvaraRadera
 9. Kul att se dina bilder från detta område! Har varit i Biarritz och det liknar ju rätt mycket. Dykardräkten ser lite dramatisk ut när den hänger utanför, fantasin skenar iväg ... Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 10. Det ser ut som en trevlig liten stad! Vad roligt att stanna och upptäcka nya ställen på era resor fram o tillbaka till Sverige.

  SvaraRadera
 11. Det ser nästan lite makabert ut med den där dykardräkten hängande där. :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...