08 april 2012

Fototriss - LÅNG


 

Här växer det så det knakar. Det sägs att Nerja har Europas bästa väder. Kustremsan på ca 3 mil utanför här har subtropiskt klimat och de höga bergen bakom oss skyddar mot nordanvindar. 

Här har jasminen, som doftar nästan bedövande gott, slängt sig upp på en elstolpe. Blåregnet har tagit sikte på en annan stolpe. Blåregnet ser lite klen ut men annars så blommar den överdådigt just nu på f a murar intill husen. Till sist en detaljbild på den långa vackra kolven! Samtliga bilder tog jag för en vecka sedan.


24 kommentarer:

 1. Underbart :) Härligt att se att det växer så långt att det knakar :) Jasmin luktar ju så gudomligt gott!

  SvaraRadera
 2. Härligt när naturen bara VILL och inte bryr som om var! :-)

  SvaraRadera
 3. Underbart vacker natur. Här skulle jag bo för jag misstänker att klimatet är ljummet och gott.

  SvaraRadera
 4. Det ser helt fantastiskt ut. Så vackert när blommorna slingrar sig efter stolparna. Måste vara underbart att bo där.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder... och en härlig växtkraft! Finfin triss :)

  SvaraRadera
 6. Härlig lång växtkraft;-)
  Ha en bra påskdag;-)

  SvaraRadera
 7. Wow! Så vackert det ser ut. Har försökt med blåregn men hitills har den inte tagit sig.

  SvaraRadera
 8. Här kan man snacka om växtkraft, hoppas att stolparna är dimensionerade för det! Å så längtar jag tills mitt blåregn blommar ...

  SvaraRadera
 9. Växter som klättrar upp för höga stolpar och döljer dem, mer eller mindre. Snyggt trissat och långt enligt temat.

  SvaraRadera
 10. Åh, så härligt! Blåregnet är fantastiskt!

  SvaraRadera
 11. Vad underbar naturen är, speciellt när den erövrar vad vi har ställt dit :)

  SvaraRadera
 12. Åh men du jag tänker mycket på dig ska du veta..jag tänker att nu går hon där i solen sitter på takterrassen o bara njuter..

  Förra veckan alltså o så mycket blomprakt..underbart..

  Men du vet jag har ju oliver i mitt kök..som jag njuter av dagligen..många har sett min tavla nu o fäller genast kommentarer som..oj..men du så fin..

  Kram på sig lilla livsnjuterskan från en Annan.. :)

  SvaraRadera
 13. Så vackert. Återvänder gärna till ditt fina Nerja. Dina bilder lockar. Här på Malta växer det också så det knakar. Mimosan lyser gul, träd jag inte kan namnen på har starkt lilafärgade blommor och mandelträden har snart blommat ut. Det är grönt över hela ön om man tar sig tid att åka ut på landet. Men vinden har vi inte skydd mot. Just nu blåser det runt knutarna. Vaknade till regn i morse och 12 grader. Efter ett par timmar sken solen och det blev riktigt varmt. Det är charmen med medelhavet. Det dåliga vädret är sällan långvarigt. Nu väntar en lång skön sommar. Önskar dig en fortsatt Glad Påsk.

  SvaraRadera
 14. Måste dofta ljuvlig av Jasminen!Blåregn är en av mina Fabio växter.Tyvärr är den inte härdig hos mig.Var i somras i södra Tyskland Freiburg.Där blommade den över allt.Otroligt vackert dom här på dina blöder.Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Blåregn är en riktig riktig önskeväxt. Vilken växtkraft och vilket gynnat klimat du slagit dig ner i. Men snart ska det väl växa så det knackar här uppe också :)

  SvaraRadera
 16. Räcker det med att säga: dregel, dregel både vad gäller bilderna och doften. Just doften av blommor saknar jag här - det är ju nästan bara syrener som doftar i Sverige...

  SvaraRadera
 17. Snyggt som vanligt. "Blir så avundsjuk" så fint du har det där i Neja. Gillade din triss, doften spred sig ända hit till det gamla torpet i Kjula, Eskilstuna.

  SvaraRadera
 18. Härliga bilder och framför allt blåregnet blir jag förtjust i. Kan endast växa i zonerna 1-2 i Sverige tror jag...framför allt är det i Skåne det finns hos trädgårdsentusiaster.
  Visst är det skillnad tack och lov på vad man gillar. Men jag gillar sol och värme också och var i Thailand ett par veckor i januari....så det är inte bara snö jag föredrar.

  SvaraRadera
 19. Ja, här växer det långt upp till himlen den blå:-)

  SvaraRadera
 20. Åh vad vackra blommor, skall vi byta land? ;)

  SvaraRadera
 21. ja vad ska man säga...WOW!!!
  hur läckert som helst!


  Ha en fin kväll/AX

  SvaraRadera
 22. Det är ju så vackert så vackert i din natur :) Lite mer materiellt så att säga hos mig.. och det fick bli en Femklöver.. för att ..... :)

  SvaraRadera
 23. Här har det bara börjat växa, framåt juli har vi lika långa växter som hos dej, kanske :-9

  Ha en fin vecka // Lissen

  SvaraRadera
 24. Så här vill jag att det skall vara här hemma. Varmt och skönt så att det växte bättre. Underbara bilder på allt vackert.Jag ser idag att du har med syrenen också. Ljuvligt! Man kan riktigt känna doften.
  Ha det jättegott Kramizzzzzzz

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...