19 maj 2013

ÄTBART

 Ska jag någon gång visa upp dessa bastanta korvar så får det nog bli nu!

De här fantastiska korvarna såg jag i den mysiga spanska staden Aracena rätt så nära den portugiska gränsen. Det här var vårt första stopp på väg hem till Sverige för några veckor sedan. Vi gick in i den lilla butiken och där låg de i långa banor. De största, tjockaste korvar jag någonsin sett. Vägde säkert upp mot 1 kg/styck! Och jag som inte gillar korv, nåja någon god vitlökssalami ibland, men dessa nej tack. Men kul att se gediget hantverk!
 Till sist en liten bonusbild från andra sidan av butiken där det fanns gott av goda lufttorkade skinkor. När vi dagen därpå fortsatte vår resa såg vi just den allra finaste Pata Negra-skinkan alive! Nämligen de svarta berömda grisarna som går fritt i ekskogarna och äter sina ekollon. Bilder därifrån blir det kanske en annan gång!

 




19 kommentarer:

  1. Där skulle jag trivas, snyggt trissat!
    AX

    SvaraRadera
  2. Korv skall man inte förakta ifall den är gjord med kärlek och omtanke, sen priset, 80 kronor kilot för kvalitet, inte illa. Fin triss.

    SvaraRadera
  3. Det är intressant hur olika matkultur vi har! Jag måste säga att det där ser ut som något som kommer ut efter att man ätit! Men jag vet att det kan vara riktigt gott! :O)

    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  4. Vilka korvar! Roligt att se vad som bjuds i andra länder, matkulturen är u så olika! Gillar nog skinkan bättre än korven om jag ska provsmaka!

    SvaraRadera
  5. Inte så mycket vetemjöl och andra utfyllnader i de korvarna skulle jag tro. Häftigt med hantverk :-)

    SvaraRadera
  6. Fantastiska korvar! Jämfört med Spaniens korvkultur ligger vi verkligen i lä!

    SvaraRadera
  7. Nu är inte jag någon korvätare, men de där såg faktiskt mer aptitliga ut än grillkorven man köper på ICA ;0P

    SvaraRadera
  8. Dom ser lite mystiska ut för en en som bara är van falukorv :) men säkert hur goda som helst!

    SvaraRadera
  9. Ja dom är nog goda och fulla av smak:-)
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  10. Jisses vilka go'korvar..jag kan känna den heta smaken..även intressant att bara titta på..

    SvaraRadera
  11. Åh, vilken affär du hittade! Vilka läckra saker! Dit hade jag gärna gått.
    Pröva att göra saft på häggblommor i stället för fläder! Tycker den är godare. Byt bara ut blommorna i receptet.

    SvaraRadera
  12. meeeeeeeen vilka korvar - jättestora om de väger nästan 1 kg per styck! Där skulle jag ha handlat som en tok!
    Gillar både sådan korv och skinkan ska vi inte prata om..........mmmmmmmmmmmm

    SvaraRadera
  13. Det är fint trissat även om jag inte äter sà mycket korv, trots att jag bor i Frankrike... Men trissen gillas verkligen!

    SvaraRadera
  14. Verkar vara det rätta stället att stanna till på för en korventusiast. De är säkert smakliga.

    SvaraRadera
  15. Butik som jag skulle frossat korv i om jag var där du varit :) Älskar korv i alla de former o smaker :) Härliga bilder :)

    SvaraRadera
  16. Lite korv är aldrig fel.
    Men i denna affär blir man kanske mätt bara av att kika på dessa.

    SvaraRadera
  17. Läcker triss!
    Chorizo, och just den äkta från Spanien, är en av mina godaste tillbehör till Sandbergs pizza.
    Chorizokorvar tycker jag alla korvar heter numera i Sverige, om det är lite stark krydda i, men inte alls som en äkta.
    Fin bonusbild du bjuder på!

    SvaraRadera
  18. Jag gillar korv, så det blir tummen upp för din triss.:)

    SvaraRadera
  19. Ser gott men starkt ut =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...