Ska jag någon gång visa upp dessa bastanta korvar så får det nog bli nu!
|
De här fantastiska korvarna såg jag i den mysiga spanska staden Aracena rätt så nära den portugiska gränsen. Det här var vårt första stopp på väg hem till Sverige för några veckor sedan. Vi gick in i den lilla butiken och där låg de i långa banor. De största, tjockaste korvar jag någonsin sett. Vägde säkert upp mot 1 kg/styck! Och jag som inte gillar korv, nåja någon god vitlökssalami ibland, men dessa nej tack. Men kul att se gediget hantverk! | |
Till sist en liten bonusbild från andra sidan av butiken där det fanns gott av goda lufttorkade skinkor. När vi dagen därpå fortsatte vår resa såg vi just den allra finaste Pata Negra-skinkan alive! Nämligen de svarta berömda grisarna som går fritt i ekskogarna och äter sina ekollon. Bilder därifrån blir det kanske en annan gång!
Där skulle jag trivas, snyggt trissat!
SvaraRaderaAX
Korv skall man inte förakta ifall den är gjord med kärlek och omtanke, sen priset, 80 kronor kilot för kvalitet, inte illa. Fin triss.
SvaraRaderaDet är intressant hur olika matkultur vi har! Jag måste säga att det där ser ut som något som kommer ut efter att man ätit! Men jag vet att det kan vara riktigt gott! :O)
SvaraRaderaHa en skön söndag!
Vilka korvar! Roligt att se vad som bjuds i andra länder, matkulturen är u så olika! Gillar nog skinkan bättre än korven om jag ska provsmaka!
SvaraRaderaInte så mycket vetemjöl och andra utfyllnader i de korvarna skulle jag tro. Häftigt med hantverk :-)
SvaraRaderaFantastiska korvar! Jämfört med Spaniens korvkultur ligger vi verkligen i lä!
SvaraRaderaNu är inte jag någon korvätare, men de där såg faktiskt mer aptitliga ut än grillkorven man köper på ICA ;0P
SvaraRaderaDom ser lite mystiska ut för en en som bara är van falukorv :) men säkert hur goda som helst!
SvaraRaderaJa dom är nog goda och fulla av smak:-)
SvaraRaderaHa en bra dag
Jisses vilka go'korvar..jag kan känna den heta smaken..även intressant att bara titta på..
SvaraRaderaÅh, vilken affär du hittade! Vilka läckra saker! Dit hade jag gärna gått.
SvaraRaderaPröva att göra saft på häggblommor i stället för fläder! Tycker den är godare. Byt bara ut blommorna i receptet.
meeeeeeeen vilka korvar - jättestora om de väger nästan 1 kg per styck! Där skulle jag ha handlat som en tok!
SvaraRaderaGillar både sådan korv och skinkan ska vi inte prata om..........mmmmmmmmmmmm
Det är fint trissat även om jag inte äter sà mycket korv, trots att jag bor i Frankrike... Men trissen gillas verkligen!
SvaraRaderaVerkar vara det rätta stället att stanna till på för en korventusiast. De är säkert smakliga.
SvaraRaderaButik som jag skulle frossat korv i om jag var där du varit :) Älskar korv i alla de former o smaker :) Härliga bilder :)
SvaraRaderaLite korv är aldrig fel.
SvaraRaderaMen i denna affär blir man kanske mätt bara av att kika på dessa.
Läcker triss!
SvaraRaderaChorizo, och just den äkta från Spanien, är en av mina godaste tillbehör till Sandbergs pizza.
Chorizokorvar tycker jag alla korvar heter numera i Sverige, om det är lite stark krydda i, men inte alls som en äkta.
Fin bonusbild du bjuder på!
Jag gillar korv, så det blir tummen upp för din triss.:)
SvaraRaderaSer gott men starkt ut =)
SvaraRadera