04 oktober 2013

Valfritt fönster - BO 01


Idag när det är valfritt fönster tar jag chansen och lägger in två riktigt gamla bilder. De är från bomässan BO 01 i Malmö. Jag besökte mässan två gånger och njöt av all ny arkitektur. Bland det finaste och också mest omtalade var Ralph Erskines hus överst. Här är paradvåningen överst på huset med sitt mysrum med stora fönster mot terrassen och den fantastiska sjöutsikten. Den andra bilden visar bl a ett hus med aluminiumpanel.
Ni som bor runt Malmö har säkert ny information om BO 01-området och utvecklingen där! Bilderna tog jag 2001 med min första digitalkamera, en kompaktkamera FinePix från Fujifilm.

Jag har inte kunnat delta så mycket under sommaren pga olycka och senare dålig Internetanslutning på vägen ner till sköna Spanien. Väl här nere så visade det sig att vår telefonkabel är av ute och det tar som brukligt låång tid att fixa det här. Nu har vi tillgång till grannens lite skraltiga anslutning men jag hoppas komma igång så småningom!

Fler valfria fönster finns här hos Susanne!

19 kommentarer:

 1. Första bilden är helt underbar med den vida utsikten!
  Kul att du kommer igång igen! Det har varit väldigt tyst från dig! Går det framåt med armen?
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 2. Men du..jag besökte Malmö för bara några år sedan..och njöt jag med..husen är verkligen speciella o originella än idag..jag blir så glad av din fönster just därför..

  SvaraRadera
 3. Visst hade man väl kunnat tänka sig att bo så! Säger förstås jag, som har haft Öresundsbilder nu ett tag. Kul att du är tillbaka. Hoppas att du får fixat ledningarna.

  SvaraRadera
 4. Verkligen en fin utsikt och perfekt bild från Erskines hus i Västra hamnen! Härlig vy på Öresundsbron, som du lyckats fånga så bra.

  SvaraRadera
 5. Mycket vacker utsikt, de som numera bor där trivs säkert jättebra. Tråkigt att höra om allt strul, hoppas det löser sig och att du mår bra.

  SvaraRadera
 6. En fantastiskt fin utsikt där på din första bild. Spännande och intressant arkitekur på bild två.
  Datastrul är tris. Hoppas verkligen att det är över och det viktigaste, att du själv mår bra förstås.

  SvaraRadera
 7. Ja.. trist skulle det självklart stå !

  SvaraRadera
 8. Så vackert!! Där vore inte helt fel att bo!

  SvaraRadera
 9. Fantastisk utsikt från den där våningen. Och spännande arkitektur....
  Bomässor är så intressanta oxh inspirerande att besöka. Har haft förmånen att se en i Finska Rovaniemi.

  SvaraRadera
 10. Ja utsikten i första bilden kan väl inget slå, men det lär nog vara rätt blåsigt där också. Vi var nere i Malmö för tre somrar sen och kollade faktiskt husen som ligger där nere vid vattnet. Jag gillar arkitekturen, annorlunda och nytänkande.
  Kul att du är tillbaka igen, hoppas att nätet är det snart också.

  SvaraRadera
 11. Absolut helt perfekta bilder till våra valfria fönster... Fin utsikt... skulle vara spännande att bo där ett tag, men sen längtar jag nog tillbaka till skogen :)
  Trist med din olycka... och tråkigt med datastrul - skönt att du är igång igen :)

  SvaraRadera
 12. Hisnande utsikt från den balkongen! Man behöver inte åka på kryssning om man bor där ... Hoppas olyckan inte förde med sig för mycket tråkigheter, och detta med dålig internetkoppling är påfrestande.

  SvaraRadera
 13. Så underbara bostäder, vilken arkitektur och vilken utsikt. Där skulle jag vilja bo! Du har fångat bilderna som du delar med oss helt perfekt.
  Hoppas det löser sig med ditt bredband och att du blir återställd ordentligt! Kul att du kunde vara med!!!!

  Ha det gott där nere i Spanien!

  SvaraRadera
 14. Jo då, jag var själv där under själva utställningen och även i det huset. Nu blir det alltmer sällan jag är där, för det ligger trots allt lite avsides från händelsernas centrum i stan. Samtidigt växer det hela tiden upp nya områden och Västra hamnen håller så sakteliga på att anslutas till stan.
  Ja, en olycka kommer sällan ensam sägs det. Hoppas allt ordnar sig.

  SvaraRadera
 15. Jo då, jag var själv där under själva utställningen och även i det huset. Nu blir det alltmer sällan jag är där, för det ligger trots allt lite avsides från händelsernas centrum i stan. Samtidigt växer det hela tiden upp nya områden och Västra hamnen håller så sakteliga på att anslutas till stan.
  Ja, en olycka kommer sällan ensam sägs det. Hoppas allt ordnar sig.

  SvaraRadera
 16. Det blev två likadana kommentarer på grund av Telias urusla mobila bredband.

  SvaraRadera
 17. Kul att se vyer jag känner igen. Västra hamnen är ett av mina favoritområden för fotografering. Det har ju dessutom blivit en plats där det anordnas väldigt många aktiviteter, åtminstone på sommaren då jag har tid att åka dit. Och folklivet påminner lite om södra Europas, tycker jag.

  SvaraRadera
 18. Det där är skapelser som håller länge! Lyxigt att ha utsikt över Bron!

  SvaraRadera
 19. Åhh så läckert! Nu får man skaparglädje ;) Snyggt!!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...