09 januari 2014

FOTOGRAFISKA - I like

Jag besökte Fotografiska i Stockholm när jag var hemma under jul/nyår. Jill Greenbergs utställning med bl a gråtande barn har blivit mycket uppmärksammad. Fantastiska bilder!
 Bilden på den gråtande flickan ovan fann jag som en stor ca 2 meter hög målning på ett gammalt hus i den spanska staden L´Ampolla för ett par år sedan. Då visste jag inte vem Jill Greenberg var men tog en bild på målningen eftersom jag tyckte den var så häftig.
Jag har mailat över bilden till Fotografiska men tyvärr inte fått något svar.


Jill Greenberg har även flera fina djurbilder med på utställningen. Bl a den här lilla apan. Jag undrar just vad den tänker på.
Utställningen pågår till 9 februari.

 

13 kommentarer:

 1. Så påpassligt av dig att se målningen i väggen. Tror inte att de har fått lov från fotografen? Eller kanske får man måla av? Just gråtande barn på bild har jag lite svårt för (tänker på de gamla hemska tavlorna på gråtande barn) men apan ser helt bedårande ut.

  SvaraRadera
 2. Nämen så häftigt att du hittade en av hennes bilder på väggen, vilket sammanträffande. Gillar hennes bilder, hon tänker utanför boxen.

  SvaraRadera
 3. Tenk at du fant samme bilde på en vegg. Utrolig oppmerksomt av deg, men jeg foretrekker nok apebildet :)
  Ha en fin dag.
  Mormor

  SvaraRadera
 4. Vilket sammanträffande med bilderna! Blir berörd av apan, den ser så sorgsen ut!

  SvaraRadera
 5. Underbart med hennes bild på väggen! Men var försiktig med hur du lägger in hennes bilder. Vet inte om man får fotografera av andras bilder och sedan lägga ut i sin blogg men de här ser inte ut att vara avfotograferade utan original och det är absolut olagligt och kan komma att bli väldigt dyrt om de skulle råka hitta det!

  Ha en skön torsdag!

  SvaraRadera
 6. Fin bild på lilltjejen - men jag föredrar bilder på barn som är liiite gladare. De behöver inte alls skratta lyckligt på alla bilder, men denna ledsna/förtvivlade lilla dam blir jag bara ledsen av själv.
  Bilden på den till synes eftertänksamma apan gillar jag skarpt!

  SvaraRadera
 7. Det är tillåtet att fotografera på Fotografiska! Mina bilder kommer inte att användas i något kommersiellt sammanhang utan endast på bloggen. Dessutom så anger jag fotografens namn och stället där de är fotograferade på. Så allt ska vara i sin ordning!

  SvaraRadera
 8. Vi gick till fotograf när barnen var små för att ta professionella bilder på dem. Dottern (som mer var arg än ledsen) var helt galen av ilska på några av bilderna, och en av dem lät vi förstora. Den är cool och visar verkligen hur mycket känslor som rymdes i henne! Intressant med den där målningen!

  SvaraRadera
 9. Fotografiska! Har ännu inte varit där - skam till sägande - men så fort vägarna leder till Sthlm så ...
  Tack för fin reklam ;) Nu vill jag verkligen dit!

  SvaraRadera
 10. Det jag ställde mig tveksam till var om man fick publicera en bild som är fotograferad så man inte ser att den är avfotograferad om du hänger med på vad jag menar! Men bra att du har koll på det för som sagt jag var osäker! :)

  SvaraRadera
 11. Så bra att kunna fånga ögonblicken. Tyvärr tänker man fel ibland när det gäller barn. Vill ju att de skall vara söta och trevliga. Åtmintstone vill föräldrarna det. Ha de gott.

  SvaraRadera
 12. Ja man brukar inte bli besviken när man går dit. Kvalitet på utställningarna tycker jag oftast det är och så även denna konstnär.

  SvaraRadera
 13. Så läckert med flickan i det stora formatet! Och vilket sammanträffande!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...