02 mars 2014
DJUR/ISKT - PATA NEGRA
Den finaste lufttorkade skinkan kommer just från dessa vackra mörka grisar. Grisarna kallas för Pata Negra och skinkan för Jamón Iberico de Bellota (ekollon). Grisarna strövar omkring i ekskogarna hela dagarna och livnär sig på ekollon.
Strax efter det att jag tagit de här bilderna så åt vi lunch på en restaurang i närheten. Vi frågade om en rätt på menyn och kyparn pekade mot skogen och sa att köttet kommer från grisarna där. Ja tack och gott smakade det!
För er som läste ett av mina senaste inlägg om storkarna så ser ni här en kraftledningsstolpe med storkbo överst. Mycket vanligt här i gränslandet mellan Spanien och Portugal.
Etiketter:
Djur,
Europaresa vår 2013,
Fototriss,
Livet i Spanien
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser rätt trevligt ut att gå runt där och böka.
SvaraRaderaNärodlat!
Skönt att se grisar gå ute och böka fritt och äta ekollon! Vilken skinka det blir!
SvaraRaderaHa en skön söndag!
Fint trissat! =)
SvaraRaderaFin triss som visar på hur grisar ska ha det! Exotiskt inslag!
SvaraRaderaJättefin triss! Ha en fortsatt fin söndag!
SvaraRaderaKul att se och plåta djur i det fria. Fint! Hos mig är det lösa apor :-)
SvaraRaderaDjuren ser ut att trivas med tillvaron och då tror jag att köttet blir godast =) Fin triss!
SvaraRaderaDe grisarna ser ut att ha ett rätt behagligt liv! Fin triss!=)
SvaraRaderaSkönt att veta var skinkan kommer ifrån...lyckliga grisar innan...ja du förstår ;-)
SvaraRaderaPata negra..oj du min kärlek till mat är stor..det ingår liksom i min profession..bara det bästa är gott nog när det gäller lufttorkat..
SvaraRaderaSå läckert att få njuta detta på plats.
Pata negra är gott! Vackra bilder på söta grisar i en skön miljö :)
SvaraRaderaKul med lite historie til bildene!
SvaraRaderaDe är så vackra de svarta grisarna, de finns här med, på Mallis! Idag fotade jag också grisar, en kull på tio med olika färger. Men där var två helsvarta, en röd och resten vita med svarta fläckar! Helfestligt när de kom fram och pratade med mig!
SvaraRaderaVilka härliga jättefina bilder på grisarna.
SvaraRaderaVilka fina bilder, så härligt lantliga. Pata Negro, det namnet förknippas väl med världens finaste lufttorkade skinkor.
SvaraRaderaVilket häftigt storkbo. Nu ska jag gå in o titta på det inlägget.
Vilka fina foton som man dessutom blir glad av att se! Ser mysigt ut, och godare blir köttet när de inte blir stressade som våra tamgrisar. Tack för det uppiggande inlägget :)
SvaraRaderaHärliga bilder, och precis så vill jag att det kött jag äter ska ha det innan det blir min mat1
SvaraRadera