23 augusti 2015

På väg


På vår hemresa till Sverige från Spanien i våras besökte vi åter den idylliska lilla staden Vivonne i Frankrike. Floden La Vonne rinner genom staden.

Här har kommunen verkligen satsat på att försköna Vivonne. Vackra parker och vattendrag. Inne i centrum där kommunhuset och posten ligger så har man klätt alla fasader med murgröna och målat alla dörrar och fönsterkarmar blå. Dessutom fullt med planteringar och krukor med blommor i passande färger. En lisa för själen att ströva omkring där!
 
http://fototriss.blogspot.com.es/2015/08/fototriss-del-309-pa-vag.html

9 kommentarer:

 1. Bra val av resväg när ni bjöds på en sådan skönhetsupplevelse! Heder åt kommuner, i Sverige och utomlands, som lägger ner tid och pengar på att göra det vackert!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Jag fokuserade på de vackra byggnaderna och naturen. Underbart skönt Wow.

  SvaraRadera
 3. Vilka små pärlor ni besöker!

  SvaraRadera
 4. Hope summer stays a while when I see these beautiful green views! Am not ready for Fall yet!

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen mysigt ut! Man får se mycket fint när man bilar genom Europa :)

  SvaraRadera
 6. Så vackert det är... Jag måste klicka runt litet till i din blogg :) Hur kom det sig förresten att det blev Spanien på halvtid, och inte till exempel Frankrike? Vore spännande att veta. Min man och många andra nämner också alltid Spanien som landet där de vill tillbringa vinterhalvåret.

  SvaraRadera
 7. Tack för ditt svar om om varför Spanien istället för tex Frankrike :) Jag har aldrig fått något bra svar om varför vissa gör det valet, och varför många drömmer om att göra det, men nu förstår jag, så tack!

  Så kul att du haft Blommehöns. Jag hade gärna haft sådana, de är precis den sort jag gillar, både utseendemässigt och till sättet. Men det verkar som det finns fler nedåt i landet än här uppe runt Uppsala/Stockholm, det var inte lätt alls att få tag i höns faktiskt. Det har ju blivit en sådan hype den sista tiden, med höns och självodlat, så när jag vill fylla på med fler höns blir det nog att köpa en äggkläckare och beställa ägg från någon uppfödare.

  SvaraRadera
 8. Fin plats och finfina bilder!

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset! Värt att spara, jag är sugen på att bila till Pyrenéerna nästa sommar ...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...