13 juni 2010

UTMANING

Jag har fått en utmaning av min bloggvän Marie "Carpe Diem". Jag ska visa min 10e första bild här på bloggen. Lite kul - även om den bild jag tog då nog är en av de sämsta jag publicerat - grå, grå. Men motivet är också så grått och förhoppningsvis rivet nu - så OK! Bilden visar Östtysklands gamla parlament som just då rivs ner. Nya tider väntar!

Bilden är från min bilresa från Sverige ner till Spanien 23 september 2008. Ett av delmålen var Berlin. Här är ett citat från bloggen då:

"Från Rostock fortsatte vi färden mot ett av huvudmålen på nedresan – Berlin. Där bodde jag under olika perioder i min ungdom och det skulle bli spännande att se Berlin på nytt.
Jag har inte varit i Berlin sedan återföreningen och när muren föll 1990 så det var med mycket blandade känslor jag fick återse väst och se gamla Östberlin. Vi besökte förstås Brandenburger Tor som nu står som en symbol och port över det gamla öst och väst. Många delar av gamla Östberlin är nu väldigt moderna med nya ståtliga hus. Bl a i Potsdamer Plats där Sony t ex har fantastiska glashus."
Ja det är nya tider!

Jag skickar min utmaning vidare till
Pumita - Pumans dotter
Solvarma Irene - Solvarma foton
Pia Lotta - Caffepaus

5 kommentarer:

 1. Kväller vännen. Spännande bild. Inte den vackraste som du själv skriver, men ack så mycket känsla i den. Roligt att du antog min utmaning. Ha nu en fortsatt fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Hej Cecilia!

  Utmaningen är tagen och publicerad.

  Kul att läsa om dina Berlinerfarenheter.

  Må gott, önskar Irene

  SvaraRadera
 3. Jo du man lär sig efter hand med kameran.. men så himla dålig var väl inte bilden.. en aning mörk kanske.. ska se om jag kan hitta min 10-onde:)

  SvaraRadera
 4. Jag är ganska dålig på att delta i utmaningar men eftersom det var så länge sedan sist ska jag göra ett undantag. :) Jag kan lova att det inte blir någon bild från Portugal för jag hade inte varit där än... för fem år sedan. Det blir Kuba istället.

  Visst är din bild grå men historiskt intressant!

  SvaraRadera
 5. Nu så ligger det något frestande på min blogg.. ja om du är sugen på något sött förståss;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...