24 juli 2010

Veckans fönster - LITET

Det här är ett av många gamla försvarstorn som står på bergen utmed kustvägen till Nerja,
Costa del Sol.
En liten fönsterglugg finns det för att kunna kika ut.

Fler små fönster finns att se här!

7 kommentarer:

 1. Ja, det var verkligen litet, veckans minsta antagligen. Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jo, ett sådant där litet fönster räcker precis för att sticka ut skjutvapnet och fyra av mot angripande fiender. Verkligen litet och, som Pumita skriver, det minsta jag sett bland veckans bidrag.

  SvaraRadera
 3. Ja men jag förstår inte hur man tänkte förr..men det var kanske för riskabelt att ha fönster..så mörkt det måste ha varit..

  Nåväl..din bild är makalöst härlig jag älskar stenhus..sååå du har badat på Helgumannen..härligt då vet du..att Fårö är magiskt..

  SvaraRadera
 4. Ja, det var verkligen litet :) Du kanske inte såg det senare inlägget som handlade om vår hemresa...men vi blev så sugna på Guggenheim att vi tog vägen över Bilbao. Och det ångrar vi inte. Vilken fantastisk byggnad! Dessutom blev jag väldigt fascinerad av Anish Kapoors konst. Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att åka tillbaka till Bilbao nästa år. Resorna gick över förväntan. Jag trodde nog att det skulle bli lite tätt inpå med hemresan, vi stannade ju bara lite drygt tre veckor i Burgau. Men den tråkigaste biten var nog att försöka hitta hotellrum efter vägen. Vi planerade inget i förväg. Det kommer vi nog att göra nästa gång.
  Brukar ni boka hotell i förväg? Ni har åkt några år antar jag så ni har era favoritställen efter vägen kanske. Är nedresan planerad redan?
  Må så gott!
  Kram NInni

  SvaraRadera
 5. Ett fönster där man ska kunna se ut utan att utgöra alltför stor måltavla. Påminner mig om Martellotornen på de brittiska öarna. De är nog byggda efter sydeuropeisk förebild.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Martello_tower

  SvaraRadera
 6. Hu där skulle inte jag vilja sitta...det blir nog veckans minsta fönster det där!

  SvaraRadera
 7. Ja, det är ju litet och en riktigt fin byggnad!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...