13 september 2010

Fotografiska

I helgen så besökte jag Fotografiska i Stockholm. Det ligger i Stadsgården nära Finlandsfärjorna. Byggnaden är ett gammalt tullhus som ägarna har renoverat med bravur! 

Stjärnfotografen Annie Leibovitz ställer ut 193 fotografier. Allt från kändisfoton till privata bilder och dokumentära fotografier. Mycket sevärt! Sandy Skoglund och Pieter ten Hoopen hade vernissage i fredags. Sandy Skoglund gillar jag speciellt. Hennes bilder är härlig fotokonst!

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Fotografiska! Här är lite mer info!

6 kommentarer:

 1. Ja, visst var det sevärt. Jag var där i augusti så jag får nog ta en sväng till snart.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr missar jag Annie Leibovitz (fast jag såg ju foton av henne i New York förstås). Men Pieter ten Hoopens och Sandy Skoglunds verk ska jag se på ett inplanerat Stockholmsbesök i oktober. Ser verkligen fram emot det. Då ska väl också "Fashion" vara färdiginstallerad.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte kommit iväg än men jag ska. Har hört mkt gott om den och kul att se lokalerna.

  SvaraRadera
 4. Hej Cecilia, jag svarar här. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på den lilla zigenska teatern. Jag bodde på Hotell Alexaris del Generalife (med promenadavstånd till Alhambras entré). Åkte taxi till teatern som ligger i stadsdelen Albayzin. Den lilla oansenliga teatern ligger alltså på en höjd med en liten plaza framför (trånga och backiga gator dit) och en stenmur vid sidan (utsikt) med en bedårande vy över Granada city. Hotellets reception känner till stället; säg bara att det skall var genuin zigenar-flamenco!
  PS Teatern bjöd också på på "drickbart" (s.k. vin etc), det var totalt odrickbart!

  SvaraRadera
 5. Hej! Tänkte bara tala om att jag startar upp Bildverkstan igen. http://nfverk.blogspot.com/

  Dessutom öppnar jag en ny Macro utmaning. Macro Lovers lade ju ner och jag har inte sett någon annan ta vid. Min heter nu NF Macro. http://nfmacro.blogspot.com/

  Båda utmaningarna startar torsdag kväll ung 22.00
  Välkommen!

  SvaraRadera
 6. Jag får ta och pallra mig dit.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...