04 oktober 2010

Europaresa dag 5

Kl 11.30 passerade vi den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna och gränsen till Spanien. Härligt sommarväder och solen sken som den ska! Lunch på genuin enkel spansk restaurang men med ack så god mat. Menu del día för 10.50 € med skaldjurssoppa som förrätt, fisk till varmrätt och ett glas vin/öl, efterrätt och kaffe. Mmmm.
På vägen längs den spanska kusten passerade vi staden Tarragona som vi gillar. Här en bild från hamnen och järnvägsstationen.
Lite söder om Tarragona åkte vi ut till två som det visade sig, mycket lyxiga bad- och turistorter - Salou överst och Cambrils nedan. Varmt och skönt och många badade i Medelhavet.
Vidare kustvägen ner till den gamla fiskebyn L´Ampolla. Nu är det en stor gästhamn men där finns också plats för många fiskebåtar. Billigt hotell nere vid hamnen. På kvällen blev det en skön kvällspromenad. 56 mil.

5 kommentarer:

 1. Vad kul att få följa resan.
  Photokina blir jag riktigt sugen på när jag ser dina bilder fast det dröjer ju ett tag till nästa gång.

  SvaraRadera
 2. Beautiful beach shots & I love the palms!

  If you like photographing old barns, come join my new Tuesday meme opening Monday evenings called 'Old Barns'. I'd love to see some from your neck of the woods!

  SvaraRadera
 3. Hej Cecilia!

  Tack för att du talade om för mig om er nerresa, jag tycker det är så kul att läsa om era upp och nerresor, somt känner jag igen, som t ex Nimes i Frankrike där jag har åkt ett flertal gånger. Naturen i södra Frankrike älskar jag. Vi brukade åka småvägar genom Frankrike när vi åkte från Spanien till Tyskland, så jag känner en viss längtan att åka dessa vägar igen.

  Vilken fantastisk fotomässa du varit på och ja en sån fotoskrivare skulle inte vara dumt att ha =)

  Trakterna runt och i Pyreneerna är oxå fantastiskt vackra med sina underbara vyer.

  Vad gott det låter att vara nere i sommaren vi Medelhavet, en viss avund känner jag allt när jag sitter här i ett blåsigt Göteborg och kylan börjar närma sig.

  Må gott och lev väl!

  Irene

  SvaraRadera
 4. Underbart! Själv har jag varit i l'Estartit och Ampuriabrava som var härliga semesterställen båda två. /Anette

  SvaraRadera
 5. Vakre bilder.. får nesten reiselyst nå jeg.. ;) Lang kjøring hver eneste dag da..

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...