05 november 2010

Veckans fönster - VALFRITT

Bilden är från den stora tågstationen i Köln. Jag tog en titt på den samtidigt som jag var i Köln för att besöka den stora fotomässan där i september. Några av er kanske känner till den gamla Eau de Cologne 4711 som är ett slags kännemärke för staden. Köln heter Cologne på franska och engelska.
 Fler spännande fönster kan man se här hos Susanne!

11 kommentarer:

 1. Det ser väldigt stationsaktigt ut.
  Fast Köln heter väl just så på tyska. Cologne är väl det engelska namnet på stan, även om det också låter som det är taget från franskan.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle då INTE vilja vara fönsterputsare där!! :)

  SvaraRadera
 3. Ja tänk där har jag också stått och tittat....sådär en 15 år sedan var det! Förmodligen har de putsat fönstren sedan dess ;-)

  ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Imponerande fönster, som det ofta är på gamla fina stationsbyggnader.
  4711 har väl alltid funnits, finns den verkligen fortfarande?

  SvaraRadera
 5. Helt rätt Jah! Det gick visst lite fort när jag skrev. Köln heter Cologne på franska och engelska!

  SvaraRadera
 6. Imponerande fönster och det ser faktsikt nytvättat ut. Var där i början av 1990-talet, då var fönstret helgrått. Eau de Cologne är för mig ett fransk namn, men 4711 tillverkades en gång av en tysk firma som köpt licensen av en italiensk firma. När jag var skolflicka fick jag en liten flaska 4711, en parfym som då ansågs vara "fin". Gillade den aldrig. Numera ägs den av Wella. Tillverkning och ägandet av 4711 har en komplicerad historia som man kan läsa om på Wikipedia (om deras text nu är tillförlitlig). Jag gillar bilden!

  SvaraRadera
 7. Där skulle jag också velat vara, då när du var där och det var fotomässa. Får väl försöka komma iväg på en svensk dito i stället. Stockholm är på gång nu.

  Imponerande stationsfönster är det i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Min mamma hade det... innan Chanel dvs... men jag kan inte påstå att jag gillade doften. Snyggt fönster!

  SvaraRadera
 9. Jaaaa men visst..jag känner igen 4711..jag fick en sådan flaska av frau Rosel Becker( tyska vänner) när jag för första gången besökte tyska landet.:) Coolt fönster..

  SvaraRadera
 10. De är ju ofta så vackra stationsbyggnader. Verkligen imponerande fönster. 4711 är nog en doft som många av oss har minnen av. Jag trodde faktiskt inte att den fanns fortfarande.
  Ha en skön hel och njut av värmen lite till mig också.

  SvaraRadera
 11. många fönster blev det här. har själv inte besökt Köln så nu vet man i alla fall lite av hur det ser ut på stationen där :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...