09 november 2012

Drömmar

 Mitt dröm var länge att ha ett citronträd. När vi letade efter hus här i Spanien så sa jag att det måste finnas plats för ett citronträd. När vi fann vårt hus så stod där ett ljuvligt citronträd vid ingången på terrassen till huset. Åhh vilken glädje!

Citronträd är verkligen underbara. De bär frukt året runt och blommar samtidigt som frukten finns där. Ni ser väl de små nya citronerna som är på väg på bilden ovan! Dessutom doftar det fantastiskt, både av citronerna förstås men även av bladen och blommorna.

 Det enda problemet är nog bara att det växer såå fort så det gäller att ta bort grenar och glesa ut trädet ordentligt varje år. Och tänk så många citroner vi får. En del är jättestora, större än grapefrukt! Just nu har vi en del som är mogna men de flesta är fortfarande gröna och många växer i klasar som de här ovan. Här finns det 13 små citroner gröna!

Fler drömmar med blomanknytning finns att se hos Blooming Friday!

16 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk upplevelse, att ha ett eget citronträd :-) Är det stor skillnad i smaken på egenodlade och de man köper i butiken i Sverige?
  Ha en underbar fredag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det var ju en sanndröm! Och vilken härlig sådan! Jag bara suckar av avundsjuka, här går det ju förstås inte alls. Synd att man inte kan teleportera några så jag hade fått sniffa och smaka på dem.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. vilken underbar sanndröm!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 4. Den drömmen har nog många av oss, att få ha ett stort citronträd -inte i kruka- utan i verkligheten. Lyckliga dig!

  Ha det bra!
  Luna

  SvaraRadera
 5. Otroligt vilken dröm att ha eget citronträd. Och att kunna plocka solmogna citroner är ju inte alla förunnat.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Vad härligt! Kul att få reda på att citroner både bär frukt och blommar, det visste inte jag. Känner riktigt doften av färsk citron när jag ser dina bilder. :-)

  SvaraRadera
 7. Så underbart att ha ett eget citronträd! Visst är de underbara. Och så kan du göra citronlikör!!! Ha en skön weekend.

  SvaraRadera
 8. Oj oj oj, så ljuvligt med ett eget citronträd. Visst, jag har ett också, i kruka, som för en dyster tillvaro i förrådet just nu :-( Ditt får ju leva som det ska ! Njut !
  Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 9. Härlig dröm som gått i uppfyllelse. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Det kallar jag en dröm som blivit sann, ett alldeles eget citronträd. Åh, så härligt. Njuter av dina bilder, citroner på ett "riktigt" citronträd, det är en dröm det.

  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Hej Cecilia!
  Ja, tänk att sitta under det blommande citronträdet och äta frukost! Eller vid kvällningen med ett glas vin...
  Kvalitet!
  Trevlig helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 12. Vilket drömträd!!!
  En skön lördag önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 13. Meeeen jag smälter..vilket undervart träd..jag förstår dig helt o fullt..det finns inget träd som doftar så makalöst gott som just citron..och just det där att det blommar o bär frukt samtidigt är mer än nice..lyckliga du..jag blir lycklig av att få ta del av ditt träd..lyckliga jag :)

  SvaraRadera
 14. Tänk att ha ett eget citronträd i trädgården . Vilken dröm . När jag är utomlands går jag alltid och drömmer om ett .

  Kram

  SvaraRadera
 15. Hvilken luxus at kunne hente friske citroner, nogle på størrelse med grapefrugter, på egen matrikel. Citron er dejlig til mange madretter/kager, saft m.v., nogle gange blot et lille tvist :)
  Må den kommende uge blive mægtig god - tak for kommentar til tirsdagstema :-D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...