Idag blir det ett gristema från mig. De två första bilderna visar den svarta fina iberiska grisen som går fritt i ekhagarna mellan Spanien och Portugal och livnär sig på alla ekollon som finns på marken. Från de här grisarna får man den allra bästa lufttorkade skinkan, Pata Negra.
Till sist en svensk gris som också gillar att rota på marken efter något gott. Det är en Linderödsgris som jag träffade på Taxinge slott i Södermanland.
Gillar de gråa grisarna mest. Står sig så fint mot det gröna gräset.
SvaraRaderaHärliga grisar som får böka fritt! Pata Negra tackkar jag inte nej till, en riktig delikatess!
SvaraRaderaGillar grisarna på dina bilder.
SvaraRaderaDet var bökigt i marken Fina bilder där finns en berättelse.
SvaraRaderaGanska trevliga djur de där gynnarna om man bortser från vildsvinen här hemma. De som ger lufttorkad skinka kan jag inte annat än gilla för den sitter alltid lika fint den skinkan:D
SvaraRaderaDe där grisarna har det bra, precis som grisar ska ha!
SvaraRaderaRoligt att se.
Linderödsgrisen är visst lika förtjust i sand som min Kasper. :D
Dessutom är de ju nästan grannar...
Berit E
Kan tänka mig att det blir fin skinka från de grisarna :)
SvaraRaderaHa en fin söndag!
http://wp.me/p45Jke-13a
Ja, grisar är då både på marken och i marken. Kanske såg jag grisen på din sista bild i dag när jag var på julmarknad vid Taxinge slott! :)
SvaraRaderaVilket bra tema på trissen!
SvaraRaderaHärligt med grisar som får leva ett fint och lyckligt liv innan de blir vår mat!
SvaraRaderaLjuvliga trissar alla tre *njuter*
SvaraRaderaSå fina färger i bild nummer 1 /kram