09 oktober 2009

Europaresa - dag 7 sista resdagen

På väg hem till Nerja! 21 gr på morgonen när vi åkte från Murcia mot Granada. Långa sträckor med karga berg. Vi var uppe i 1130 m öh. Sierra Nevada ligger nära här. I Nerja där vi bor vid Medelhavet så brukar man säga att man samma dag kan ta ett bad i havet på förmiddagen och åka skidor i Sierra Nevada på eftermiddagen. Från Nerja och havet är det bara 1,5-2 timme till Granada och upp mot de snötyngda bergen! Men i Nerja har det aldrig snöat. Här nere är det subtropiskt klimat!

I dalen mot havet och staden Motril åt vi god genuin spansk lunch, Menu del día. Förrätt, varmrätt och efterrätt samt en flaska vin eller en öl. Gott och billigt, 9 €.

Kl 15 kom vi fram till Nerja. 29 gr varmt, skönt och soligt. 39 mil. Sammanlagt blev det 360 mil.

4 kommentarer:

 1. Ser lika varmt och skönt ut som sist vid balkongen. Trevligt!

  SvaraRadera
 2. Hej Cecilia!

  Tack för du gjorde mej uppmärksam på din reseberättelse.

  Ja du det var många platser som jag kände igen inte bara Tossa de Mar med borgen, som är den gamla staden och heter Villa Vella. Den restaurangen som låg i hörnet har jag varit och ätit Tapas på, och där passerade jag så gott som dagligen.

  När vi bodde i Tossa så åkte vi och hälsade på Älsklingens föräldrar i Tyskland, det gör vi ju nu oxå men vägen vi åker nu är inte lika vacker.

  Vi åkte då via Perpignan, Narbone, Montpillier, Beziers, Snäckstranden, som jag kallar den,i Sete där vi övernattade i bilen vid flera tillfällen. Min Header på min blogg Solvarma Foton kommer för övrigt därifrån. Så du ser jag känner igen mej i dina bilder.

  Vidare åkte vi via Lyon, som du oxå nämner, sen åkte vi till Strassbourg över till Tyskland sen vägen via Stuttgart, München och slutade i en liten by nära Passau nästan vid tjeckiska gränsen.

  Ja du väckte minnen till liv så här mitt i natten. Tack än en gång för din berättelse, mycket trevligt att läsa och se.

  Jag kanske skulle sammanställa mina resor från mina olika bloggar till en berättelse med bilder.

  Synd bara att det inte är så många som har kommenterat din underbara resa, du får påkalla uppmärksamheten från andra oxå.

  Nu önskar jag dej en skön vistelse vid Medelhavets strand och ser fram emot dina bilder och berättelser under vintern.

  Solvarma kramar från Irene

  SvaraRadera
 3. Tack snälla du för att du uppmärksammade mig på din reseberättelse. Jag har tänkt på dig men haft så mycket att stå i nu när jag börjat arbeta och sonen flyttat hemifrån. Tiden räcker inte riktigt till...
  Det verkar mysigt att ta sig lite tid och stanna på vägen genom Europa. Jag förstår att ni längtat ner till Spanien. Just nu känner t.o.m jag som var trött på solen att det kunde vara skönt med lite sol och värme igen. Här är så grått och mörkt idag.
  Ha det så skönt i ditt soliga Spanien!Och tack än en gång för ditt fina resereportage.
  Kramar Ninni

  SvaraRadera
 4. Ser ju alldeles underbart ut! Vilket härligt sätt att tillbringa vintern på. /Anette

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...