09 oktober 2009

Europaresa - dag 6

Härligt, 20 gr på morgonen när vi åker från hotellet. Bilden visar Tarragonas utgrävda amfieteater som ligger vid Medelhavet. Efter Tarragona börjar citrusodlingarna. Dagens mål var Valencia. Här var temperaturen 32 gr. Men OK!

Vi åkte till det helt fantastiska stora futuristiska centret med många byggnader för kultur och vetenskap som uppfördes här 1992 - Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Här finns även ett oceanografiskt museum, en botanisk trädgård och ett konstpalats. De flesta byggnaderna har ritats av arkitekten Santiago Calatrava. Han har även ritat Turning Torso i Malmö. Åhh vilket mästerverk det här är! Det har förstås utvecklat staden Valencia, liksom Guggenheimmuseet i Bilbao satte den staden på kartan. Så jag bjuder på några bilder av de vackra formerna på byggnaderna. Inte en rak linje. Förflyttar man sig några steg så blir formerna annorlunda och ännu mer annorlunda. Ja det är verkligen arkitektur av en mästare!
Vidare till staden Murcia där vi tog in på nytt fräscht hotell, Novotel. Smakfullt och fint. 51 mil.

4 kommentarer:

 1. Häftiga byggnader, inte som Strängnäs byggnader direkt, designade av fd. fängelsearkitekter.

  SvaraRadera
 2. Wow säger jag varje gång jag ser foton härifrån. S
  Vilka former, vilka linjer. Snyggt.

  SvaraRadera
 3. Wow! Vilka byggnader. Dit måste jag åka någon gång. Dina bilder är ju superbra men att få se det med egna ögon måste vara ännu häftigare.
  Tack för det!

  SvaraRadera
 4. Räcker väl med att säga......WOW!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...