05 maj 2010

Europaresa - dag 5

Mulet och disigt och 13 gr. Vi åkte vidare till Cantabriens huvudstad Santander. Stor stad med stora pampiga hus. Nere vid Atlanten såg vi färjan som går till England. Vid alla floder och vid havet ser man alltid folk som vandrar, joggar eller bara njuter av tillvaron.

On the road again! På väg till Baskien med vacker natur med höga berg och många broar. På väg mot ett av mina favoritmuséer - Guggenheim i Bilbao. Ny vacker skulptur är utplacerad där precis framför museet. Den är gjord av den kända konstnären Anish Kapoor. Vacker där den speglar sig i omgivningen!

Anish Kapoor har stor utställning här just nu tillsammans med popkonstnären Robert Raushenberg.

Sen en favorit igen! Puppyn som den amerikanske konstnären Jeff Koons gjorde till invigningen av Guggenheimmuseet. Den står fortfarande kvar. Men får förstås nya blommor varje år. Här är den helt klädd i mängder av olikfärgade penséer. Och kolla storleken. Underbar tycker jag den är - och många med mig! Härlig kontrast med denna organiska vovve tillsammans med den tjusiga arkitekturen av speglande titan!

Färden gick sen vidare till San Sebastian och över till Frankrike och Biaritz. Vi åkte ner till en liten by för att hitta hotell. Det första var riktigt sunkigt så vi fortsatte till ett som vi tyckte såg lantligt och trevligt ut. Men det visade sig vara ett riktigt lyxhotell med rum för 170-450 € samt restaurang med Michelinstjärnor. I Catets hittade vi sen ett OK Inter Hotell, fräscht men lite opersonligt. 47 mil.

2 kommentarer:

  1. Både Guggenheim och Santander står högt upp på min önskelista.

    SvaraRadera
  2. Åh, kanske vore det värt att ta den vägen hemåt...Det ser ju fantastiskt ut!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...