04 maj 2010

Europaresa - dag 4

På morgonen åkte vi ner till den långa fina stranden i Vigo. Där var det många som tog sin morgonpromenad, joggade eller t o m badade. Ca 18 gr i luften på morgonen.

Vidare till den gamla pilgrimsorten Santiago de Compostela. Många vallfärdar fortfarande hit. Här är det fullt med gamla kyrkor och religiösa motiv. Det fanns också många parker och fantastiska planteringar med sköna blommor, bl a dessa stora rhododendron.

Utanför vår lunchrestaurang stod denna gamla visthusbod av sten. I parken blommade många härliga magnolior.
I nordöstra Galicien och Asturien finns det många urgamla byar och gamla stenhus där folk fortfarande bor. Landskapet i f a Asturien är mycket kuperat och vackert. Motorvägen har många långa och höga broar över de djupa dalarna.

På kvällen tog vi av från motorvägen och körde på krokiga vägar ner till Ribasedella där vi fann ett fantastiskt fint litet hotell, Puente de Pilar. Hela hotellets inredning var superromantisk med rosenmönster på det mesta. Men smakrikt designat. Hotellet hade också en underbar trädgård full med vackra blommor och träd. Utsikten från vårt hotellrum visar den vackra floden med våtmark och flera fågelstationer. En lisa för själen att vistas där.
Sedan åkte vi ner till staden Ribasedella som visade sig vara en riktigt tjusig turistort med massor av hotell och restauranger och en fin hamn. Men vi föredrog nog området kring vårt lilla hotell.
53 mil.

1 kommentar:

  1. Det måste vara skönt att ta in på ett sånt romantiskt hotell som ligger i så vackra omgivningar efter en lång dags färd på vägarna.

    Jag väntar med spänning på resten av resan.

    Kram från Irene

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...