04 maj 2010

Europaresa - dag 3

På morgonen åkte vi ner till hamnen igen. Nu var de här färggranna kombinerade sittplatserna/växtkrukorna tomma men på kvällen innan var de fullsatta och hela hamnen här var full med folk.

Vi hade tänkt besöka Akvariet i Lissabon som är Europas största och världens näst största akvarium. Det ligger i det moderna Expo 98-området. Tyvärr var det inte öppet så tidigt på söndagsmorgonen så vi fick endast beundra den vackra arkitekturen. Vi hade även planerat att besöka Museo da Azulejo, dvs Kakelmuseet men också det var stängt.

Vi for vidare norrut till semesterorten Figueira da Foz. Beundrade alla vackra kakelhus i olika färger som finns där. Och åt sen god lunch på en fiskrestaurang nere vid Atlantenstranden.
24 gr varmt och skönt!

På eftermiddagen kom vi sen till den härliga staden Porto i norra Portugal. Här såg stadsbilden och husen annorlunda ut. Livfull skön stad, f a nere vid floden. Här låg många "portvinsbåtar" och här fanns akvarellmålare som försökte sälja sina alster till förbipasserande. När man är i Porto ska man förstås köpa med sig lite gott portvin hem, vilket vi givetvis gjorde!
Vi strosade sen runt i staden och längs med floden. Riktigt skönt! Blåregn och hästkastanjer blommade vackert. På kvällen över till norra Spanien och Galicien där vi hittade ett hotellrum sent på kvällen i staden Vigo. 57 mil.

2 kommentarer:

  1. Blåregn vet jag hur dom ser ut men hästkastanj är det samma blomning som kastanjen?

    Tack för att jag får följa med på er resa, mycket kul att se allt det vackra som du ser.

    Irene

    SvaraRadera
  2. Sund att du missade kakelmuseet! Det är verkligen sevärt.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...