04 maj 2010

Europaresa - dag 2

Vi åkte vidare upp mot Lissabon. Vacker men enslig väg. Här är den röda bron Ponte 25 de abril. Det är en stor hängbro som påminner mycket om Golden Gatebron i San Francisco (samma arkitekt). Bron hette tidigare Ponte Salazar. Salazar var tidigare landets fascistiska diktator. Som en hyllning till revolutionen 25 april 1974 döptes bron sedan om.

Lunch på torget utanför det här vackra huset som håller på att renoveras. Grillad lax ute i solen mmm.

Så gjorde vi som vi brukar göra i stora städer - tog en sightseeingtur för att få en helhetsbild av staden. Det fanns turistbussar men också dessa gamla härliga spårvagnar som vi åkte runt med.

Lissabon är byggt på sju (eg fler) kullar. Så staden är mycket brant med smala gator. Kollektivtrafiken är, vad vi kunde se, mycket väl utbyggd. Spårvagnarna gick ständigt fram och tillbaks genom staden. Här är en liten söt vagn sponsrad med whiskyreklam!

På kvällen åkte vi ut till kulturcentret i Belém. Fullt med folk i parkerna. Här är tornet Torre de Belém som ser lite ut som ett spökslott, i varje fall i kvällsmörkret. Inuti tornet finns en hiss som tar besökarna upp till en fin utsikt över floden Tejo. 32 mil.

3 kommentarer:

 1. Hej igen!

  Lissabon verkar att bjuda på vackra och färgglada byggnader och mysiga spårvagnar.

  Irene

  SvaraRadera
 2. Ååh, vad kul att se dina bilder och läsa "resedagboken"!
  De har kommit långt med det där vackra huset som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. När jag gick förbi där var det plast över hela byggnaden.

  SvaraRadera
 3. Lissabon är en verkligt härlig stad tycker jag. Så sliten och gammal på vissa ställen men ändå så charmig. Kul att få följa er på vägen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...