04 maj 2010

Europaresa - dag 1

Nu är vi på väg hem till Sverige igen! Startar från sköna (oftast så soliga) Nerja kl 13. Men 13 gr varmt och ösregn och åska! Åker norrut till bl a Antequera där det är 9 gr och regn. Men sen blir det varmare när vi kommer till Sevilla, 22 gr och sol. Åker vidare till Huelva och Ayamonte som ligger precis vid spansk-portugisiska gränsen. Den här gången ska vi ta en extra tripp genom hela Portugal - från Algarvekusten i söder och upp mot Lissabon och Porto och sen Galicien, Asturien och Baskien i norra Spanien.

Mellan den spanska staden Ayamonte och Portugal är det en bred flod. Det är inte så många år sedan som det byggdes en bro där mellan de båda länderna. Det uppskattas naturligtvis mycket. I Ayamonte kunde vi se första exemplen på de vackra kakelklädda husen som är så vanliga i Portugal.
I Faro, Algarvekustens största stad, tog vi in på ett trevligt hotell nere vid hamnen. Där kunde vi från hotellrummet se flera storkar som byggt bo på kyrkotornen. Över huvud taget så är det mycket vanligt med storkbon i Portugal - på kyrktorn, kraftledningsstolpar mm. På ett ställe såg vi tre stora storkbon på rad byggda över trafikskyltarna över en motorväg!

Till sist blev det en skön kvällspromenad vid hamnen i Faro. Dagens etapp blev 48 mil.

1 kommentar:

  1. Hej Cecilia!

    Härliga bilder från Portugal. Jag har inte varit på fastlandet i Portugal men jag har varit på Madeira och Azorerna och byggnadsstilen känner jag mycket väl igen.

    Må gott, önskar Irene

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...