02 oktober 2010

Europaresa dag 2

Efter en skön bilresa genom norra Tyskland med härlig högsommarvärme så kom vi fram till Köln. Där hade vi bokat hotell för att dagen därpå besöka PHOTOKINA, den stora fotomässan som pågick den här veckan. Bilder kommer!

 Vi besökte den mäktiga Domen i Köln. Oerhört stor och oerhört påkostad.

Det var en stor kontrast att se den stora Domen samtidigt som tiggare och konstnärer satt framför den och försökte tjäna en liten slant. Tanken går förstås också till alla dem som slitit och byggt denna Dom.


Vårt hotell var ett rätt så mysigt hotell med många backpackers. Många unga fotoentusiaster som nog som vi skulle besöka den stora fotomässan. Dagens etapp blev 51 mil.

2 kommentarer:

  1. Jag ler när jag ser bilderna på Kölnerdomen. Får lite flashbacks från min barndom på 70-talet. Min bror fick nämligen en stipendieresa till Tyskland. Så han var där tre veckor och kom hem med en hel rulle film med bara kort på Kölnerdomen. Det här var på den kära Instamatic-kamerans tid så det var ju rätt lika bilder:-) För övrigt så hade han tagit 15 rullar på den resan och mina stackars föräldrar fick betala framkallningen förstås. Brorsan var ju bara 15 år då.
    Tänk vilken lyx det är med digitalkamera! /Anette

    SvaraRadera
  2. For en vakker domkirke! Mektig ser den ut til å være.. Ja litt kontrast mellom den dyre bygningen og de fattige..

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...