03 oktober 2010

Europaresa dag 3

Ett av resan stora mål - världens största fotoutställning, Photokina i Köln. Här fanns hur mycket som helst att se.
De stora värstingobjektiven var det många som ville pröva! Här är det Nikon och Sigma som visar dem. Även Canon och andra företag visade förstås också upp sina rariteter.


Och vilka stora härliga skrivare - tänk om man hade en sådan!

Här blev det nästan lite psykedeliskt med alla bilder i olika skikt. Men visst är det härligt! Bilderna är från montern med Lomography.
Sen fanns det förstås massor med intressanta fotoutställningar. Det var bara att gå runt och njuta. Den här bilden fastnade jag för med råttan som gillar råttgodis. Tyvärr såg jag inte fotografens namn någonstans.
 

De här vackra bilderna har fotografen Frank Sirona tagit.
Fotomässan Photokina i Köln kommer nästa gång ske 18-23 september 2012.
Efter en härlig men ansträngande dag så åkte vi vidare till Metz som ligger på andra sidan gränsen, dvs i Frankrike. Metz har tidigare framför allt varit känd för sin stora magnefika katedral. Men nu har detta arkitektoniska moderna museum uppförts. Det är en filial till Centre Pompidou i Paris och invigdes i våras. Den japanske arkitekten Shigeru Ban har ritat museet som heter Centre Pompidou Metz.

 På kvällen tog vi in på ett hotell i Woippy. Lite senare blev det ett ordentligt regn- och åskväder. 30 mil.

3 kommentarer:

  1. Hej vännen. Wow så mycket spännade detverkar ha varit på denna enorma mässa. Måste ha varit jätte kul att få komma dit. Ha en fortsatt fin resa.

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig att det fanns mycket vackert att se!

    SvaraRadera
  3. For en effekt med alle de bildene samlet, der det dannes et mønster så vakkert som bare det! Jeg likte også rotta med gotteriet.. :))

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...